Γενικά χαρακτηριστικά ζωδίων! Ta πάντα όσα θέλετε να ξέρετε πριν τα συναντήσετε!


ChineseZodiac333

ΚΡΙΟΣΟ Κριός είναι το 1ο ζώδιο του ζωδιακού. Είναι το πρώτο από τα ζώδια της άνοιξης και σηματοδοτεί της έναρξή της. Ο Ήλιος διέρχεται από το ζώδιο του Κριού από τις 21 Μαρτίου ως τις 20 Απριλίου, περίπου. Το γένος του ζωδίου είναι Αρσενικό και η ποιότητά του Παρορμητική. Στοιχείο του είναι η Φωτιά. Κυβερνήτης του Κριού είναι ο Αρης. Εδώ, ο Ήλιος βρίσκεται σε έξαρση, ο Αρης σε κυριαρχία (όπως και στον Σκορπιό), η Αφροδίτη σε αδυναμία (όπως και στον Σκορπιό) και ο Κρόνος σε πτώση. 
Στοιχείο: Φωτιά 
Προτερήματα: Δυναμικός, ενθουσιώδης, εύστροφος, ενεργητικός 
Μειονεκτήματα: Εγωιστής, ευέξαπτος, παρορμητικός, ριψοκίνδυνος 
Κυρίαρχος Πλανήτης: Άρης 
Σύμβολο: Κριάρι 
Απόφθεγμα: Είμαι 
Ευαίσθητα σημεία σώματος: Κεφάλι, πρόσωπο, άνω γνάθος, εγκέφαλος 
Λίθοι: Διαμάντι, ρουμπίνι, αμέθυστος, σμαράγδι 
Φυτά: Παπαρούνα, γαϊδουράγκαθο, φτέρη 
Χρώματα: Όλες οι αποχρώσεις του κόκκινου 
Ταιριάζει με: Λέοντα, Ζυγό, Σκορπιό, Διδύμους 
Γενικά χαρακτηριστικά 
Κύρια χαρακτηριστικά του Κριού είναι η θυελλώδης και παρορμητική φύση, η τόλμη, η θέληση, η αυτοπεποίθηση, αλλά και η θρασύτητα, η φιλονικία, η εριστικότητα, καθώς και η έλλειψη λεπτότητας. Αγαπάει πολύ τις νέες εκκινήσεις σε διάφορους τομείς της ζωής του, , ενώ συνήθως Συχνά στη ζωή του παίρνει πολλά ρίσκα τα οποία μπορούν να τον ανεβάσουν πολύ ψηλά, αλλά και να τον ρίξουν πολύ χαμηλά.
 
Θέλει να είναι πρώτος, να ηγείται και να ξεχωρίζει,. Αγαπάει την ελευθερία και την ανεξαρτησία του και είναι σπάταλος. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστος στις παρέες του και έχει πολλούς φίλους.
 
Μπορεί να αποκτήσει οικονομική ανεξαρτησία αν διοχετεύσει όλη του την ενεργητικότητα στην δουλειά,. Πρέπει όμως και μέσα στην ενασχόλησή του να αισθάνεται απόλυτη ελευθερία και να μπορεί να έχει δράση,. Πολλές φορές όμως γίνεται οξύθυμος, απότομος, είρωνας και δρα απερίσκεπτα.. Είναι ανυπόμονος και θέλει να έχει πολύ γρήγορα αποτελέσματα, στις προσπάθειες και τις ενέργειες που κάνει.
 
Δίνει μεγάλη σημασία στην οικογένεια και την κοινωνία, αλλά θεωρεί απολύτως απαραίτητη την ανεξαρτησία του. Στις σχέσεις του παθιάζεται και διακατέχεται από ισχυρά σεξουαλικά αισθήματα και έντονη ορμητικότητα. Ερωτεύεται γρήγορα, κεραυνοβόλα και βίαια. Θέλει να έχει το πάνω χέρι και είναι πιστός, αλλά πολλές φορές νιώθει έντονα το συναίσθημα της ζήλιας και δεν συγχωρεί εύκολα τα σφάλματα των άλλων.. Συχνά ο σύντροφος που επιλέγει είναι τελείως διαφορετικός από τον ίδιο και υπάρχουν πολλές διαφορές και διαφωνίες μαζί του που μπορούν να καταλήξουν και σε δικαστικές διαμάχες.

ΤΑΥΡΟΣΟ Ταύρος είναι το 2ο ζώδιο του ζωδιακού. Είναι το δεύτερο από τα ζώδια της Άνοιξης και σηματοδοτεί την κορυφαία στιγμής της. Ο Ήλιος διέρχεται από το ζώδιο του Ταύρου από τις 21 Απριλίου ως τις 20 Μαίου, περίπου. Το γένος του ζωδίου είναι Θηλυκό και η ποιότητά του Σταθερή. Στοιχείο του είναι η Γη. Κυβερνήτης του Ταύρου είναι η Αφροδίτη. Εδώ, η Αφροδίτη είναι σε κυριαρχία, η Σελήνη βρίσκεται στην έξαρσή της, ο Άρης και ο Πλούτωνας σε αδυναμία και ο Ουρανός σε πτώση.
Στοιχείο: Γη 
Προτερήματα: Υπομονετικός, αξιόπιστος, εγκάρδιος, στοργικός 
Μειονεκτήματα: Ζηλιάρης, ατομιστής, άπληστος, δεσποτικός 
Κυρίαρχος Πλανήτης: Αφροδίτη 
Σύμβολο: Ταύρος 
Απόφθεγμα: Έχω 
Ευαίσθητα σημεία σώματος: Αφτιά, φωνητικές χορδές, αυχένας, λαιμός, θυρεοειδής αδένας 
Λίθοι: Σμαράγδι, ροζ χαλαζίας, lapis lazuli 
Φυτά: Αγριοραδίκι, μαργαρίτα, κρίνος 
Χρώματα: Όλες οι αποχρώσεις του μπλε, βαθύ πράσινο 
Ταιριάζει με: Ζυγό, Σκορπιό, Αιγόκερω 
Γενικά χαρακτηριστικά 
Κύρια χαρακτηριστικά του Ταύρου είναι
 η επινοητικότητα, η παραγωγικότητα, ο αισθησιασμός, η πραότητα, ο υλισμός, η ισχυρογνωμοσύνη. Έχει μια ιδιαίτερη αγάπη για τις απολαύσεις της ζωής και ξέρει πώς να την κάνει πιο όμορφη και πιο ευχάριστη. Αγαπάει την πολυτέλεια, το χρήμα, το φαγητό, το ποτό, τον έρωτα και την τέχνη.. Μαθαίνει πολύ εύκολα, έχει πολύ καλή μνήμη και έτσι, ξεχνάει δύσκολα τα καλά ή κακά που του κάνουν οι άλλοι. Η απεριόριστη υπομονή του, τον βοηθάει να ξεπεράσει κάθε δυσκολία που του παρουσιάζεται και να πετύχει τους στόχους του. 
Η δύναμη της αυτοσυγκέντρωσης που έχει είναι εξαιρετική. Είναι καλός στην διαχείριση των οικονομικών του, αν και πολλές φορές προβαίνει σε σπατάλες. Δυσνόητη φύση,
 θέλει να ηγείται, να βγαίνει πάντα νικητής και έχει ανεπτυγμένο το αίσθημα υπεροχής απέναντι στους άλλους . 
Οι κινήσεις που κάνει είναι μεθοδικές, αργές αλλά σταθερές και προσπαθεί να στηρίξει κάθε νέα του προσπάθεια επάνω σε γερά θεμέλια. Δεν χρειάζεται βοήθεια από τους άλλους και οτιδήποτε θέλει να πετύχει το καταφέρνει μόνος του, αλλά συχνά έχει ανάγκη και δέχεται την βοήθεια των συγγενικών του προσώπων.
 
Οι διαπροσωπικές του σχέσεις έχουν ως κύριο σκοπό την απόλαυση και στο ενεργητικό του έχει πολλές ερωτικές περιπέτειες. Ακόμα και τα συναισθήματα αγάπης που αισθάνεται έχουν ένα χαρακτήρα υλικό, Είναι πιστός και τον ενδιαφέρει πολύ να έχει μια σταθερή σχέση, ενώ θεωρεί τον γάμο και την δημιουργία οικογένειας, σκοπό ζωής. Αγαπάει πολύ τα παιδιά και θέλει να αποκτήσει πολλά.

ΔΙΔΥΜΟΙΟ Δίδυμος είναι το 3ο ζώδιο του ζωδιακού. Είναι το τρίτο από τα ζώδια της άνοιξης και σηματοδοτεί το τέλος της. Ο Ήλιος διέρχεται από το ζώδιο των Διδύμων από τις 21 Μαίου ως τις 21 Ιουνίου, περίπου. Το γένος του ζωδίου είναι Αρσενικό και η ποιότητά του Μεταβλητή. Στοιχείο του είναι ο Αέρας. Κυβερνήτης των Διδύμων είναι ο Ερμής. Εδώ, ο Ερμής βρίσκεται σε κυριαρχία (μαζί με την Παρθένο) ο Δίας είναι σε αδυναμία και ο Ποσειδώνας σε έξαρση.
Στοιχείο: Αέρας 
Προτερήματα: Προσαρμοστικός, πνευματώδης, επικοινωνιακός, δραστήριος 
Μειονεκτήματα: Νευρικός, επιφανειακός, ασυνεπής, αδιάκριτος 
Κυρίαρχος Πλανήτης: Ερμής 
Σύμβολο: Οι Δίδυμοι 
Απόφθεγμα: Επικοινωνώ 
Ευαίσθητα σημεία σώματος: Χέρια, ώμοι, νευρικό σύστημα, αναπνευστικό σύστημα 
Λίθοι: Σιτρίν (είδος χαλαζία), τουρμαλίνη, κεχριμπάρι 
Φυτά: Λεβάντα, κρίνοι, μυρτιά, φτέρη 
Χρώματα: Κίτρινο, ανοιχτό πράσινο 
Ταιριάζει με: Παρθένο, Ζυγό, Τοξότη 
Γενικά χαρακτηριστικά 
Κύρια χαρακτηριστικά του Δίδυμου είναι η
 εξυπνάδα και η εξαιρετική αντίληψη, η ομιλητικότητα, η ζωηράδα, η ευελιξία, η πειστικότητα, η ανυπομονησία για να μάθει πράγματα, η λογική σκέψη, οι κυμαινόμενες διαθέσεις, η αγάπη για την αλλαγή, τα ταξίδια και τα καινούργια πράγματα. 
Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ικανότητα της επικοινωνίας καθώς και στις επαφές που μπορεί να έχει με τους άλλους ανθρώπους και δε μπορεί να ζήσει ούτε λεπτό, χωρίς αυτά. Έχει μια ιδιαίτερη ικανότητα να απορροφά οτιδήποτε τον ενδιαφέρει, είναι ευαίσθητος και έχει ένα ιδιαίτερα εκλεπτυσμένο πνεύμα. Είναι πολυμήχανος, συχνά ανακατεύεται με πολλά και διασκορπίζεται σε πολλά πράγματα ταυτόχρονα, αφήνοντας πολλά από αυτά στη μέσηΜαθαίνει πολύ εύκολα και η νοητική ευστροφία του χρειάζεται διαρκή επιμόρφωση, γιατί έχει μια γενικότερη
 δίψα για γνώση και διάβασμα που δεν σταματάει ποτέ. Το δύσκολο γι αυτόν πάντα βρίσκεται στο να προσηλώσει την προσοχή του σε κάτι και όταν το κάνει αυτό δεν πρέπει να το αφήσει στην μέση, για κάτι άλλο που θα προκύψει στην πορεία. Στις διαπροσωπικές του σχέσεις είναι πολύ εκφραστικός, μοιάζει ψυχρός και έχει ανάγκη από εγκεφαλική επικοινωνία πριν ξεκινήσει οτιδήποτε. Πολύ σπάνια ελκύεται ή προχωράει παρακάτω αν δεν μιλάει την ίδια γλώσσα με τον άνθρωπο που έχει απέναντί του. Ικανοποιείται πολύ δύσκολα από μία σχέση, δεν μπορεί εύκολα να είναι πιστός και συχνά δημιουργεί διπλές καταστάσεις. Αγαπάει όμως πολύ τα παιδιά · όπως άλλωστε και όλους τους νέους ανθρώπους - και μπορεί να δημιουργήσει οικογένεια, μόνο και μόνο γι αυτό. Δεν μπορεί όμως να στερηθεί εύκολα την ελευθερία του, ιδιαίτερα σε επίπεδο πνεύματος και η ανία μπορεί να τον σκοτώσει.

ΚΑΡΚΙΝΟΣΟ Καρκίνος είναι το 4ο ζώδιο του ζωδιακού. Είναι το πρώτο από τα ζώδια του καλοκαιριού και σηματοδοτεί την αρχή του. Ο Ήλιος διέρχεται από το ζώδιο του Καρκίνου από τις 22 Ιουνίου ως τις 22 Ιουλίου, περίπου. Το γένος του ζωδίου είναι Θηλυκό και η ποιότητά του Παρορμητική. Στοιχείο του είναι το Νερό. Κυβερνήτης του Καρκίνου είναι η Σελήνη. 
Στοιχείο: Νερό 
Προτερήματα: Συναισθηματικός, προστατευτικός, διαισθητικός, εφευρετικός 
Μειονεκτήματα: Ευμετάβλητος, επιφυλακτικός, εύθικτος, δύσθυμος 
Κυρίαρχος Πλανήτης: Σελήνη 
Σύμβολο: Κάβουρας 
Απόφθεγμα: Νιώθω 
Ευαίσθητα σημεία σώματος: Στήθος, στέρνο, πεπτικό σύστημα, δέρμα 
Λίθοι: Μαργαριτάρι 
Φυτά: Λουίζα, άσπρα τριαντάφυλλα, γεράνια, πελαργόνια 
Χρώματα: Παλ χρώματα, λευκό, εκρού 
Ταιριάζει με: Ιχθύες, Σκορπιό, Υδροχόο 
Γενικά χαρακτηριστικά 
Κύρια χαρακτηριστικά του Καρκίνου είναι
 η ανθρωπιά, η ευαισθησία, η τρυφερότητα, ο συναισθηματικός πλούτος, η οικογενειακή ζωή, οι συχνές μεταβολές και ανακατατάξεις, η διαίσθηση, αλλά και η υποχωρητικότητα, η ανασφάλεια, η δυσπιστία. Διακατέχεται από έντονη συναισθηματικότητα σε όλους τους τομείς της ζωής του και όλα τα γεγονότα τον επηρεάζουν εις βάθος. Θέλει να έχει την αποδοχή των άλλων και δεν μένει σε ένα περιβάλλον που δεν αισθάνεται άνετα. Επηρεάζεται πολύ από την γνώμη που έχουν οι άλλοι γι αυτόν και στεναχωριέται ιδιαίτερα όταν τον σχολιάζουν αρνητικά. Οι διαθέσεις του μεταβάλλονται από στιγμή σε στιγμή. Δεν εμπιστεύεται εύκολα τους άλλους και τους περνάει από κόσκινο για να τους αφήσει να εισβάλλουν στην ζωή του. Συχνά όμως γίνεται εγωιστής και ευερέθιστος, ενώ σκέφτεται το όφελος που θα έχει από τους άλλους. Αγαπάει την άνεση, την πολυτέλεια, το χρήμα, την ζεστασιά και την οικογένεια. Του αρέσουν τα πράγματα αξίας και συλλέγει διάφορα και συχνά σπάνια πράγματα. Η θάλασσα τον ελκύει αρκετά και θέλει να ασχοληθεί με πράγματα που την αφορούν. Είναι οικονόμος και ξέρει πώς να διαχειρίζεται και να επενδύει σωστά τα χρήματά του. 
Η οικονομική του κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί κατά ένα μεγάλο μέρος, από κάποιο κληροδότημα, ενώ πρέπει να προσέχει για να μην εμπλακεί για τέτοιου είδους ζητήματα σε δικαστικές διενέξεις. Στις διαπροσωπικές του σχέσεις είναι πολύ ευαίσθητος, δίνεται ολοκληρωτικά και
 αγαπάει πολύ βαθιά και αληθινά. Είναι πιστός και ιδιαίτερα περιποιητικός ως σύντροφος, αλλά πληγώνεται πολύ εύκολα συνήθως όταν νιώθει ότι τον παραμελούν. Αν και συχνά αποστρέφεται την έννοια του γάμου, είναι ένα μοιραίο γεγονός για τη ζωή του, που συνήθως έχει πολλά να αποκομίσει. Αγαπάει τα παιδιά και όταν αποκτήσει δικά του, βρίσκεται σε μία διαρκή και αδικαιολόγητη ανησυχία και άγχος γι αυτά.

ΛΕΩΝΟ Λέων είναι το 5ο ζώδιο του ζωδιακού. Είναι το δεύτερο από τα ζώδια του καλοκαιριού και σηματοδοτεί την καρδιά του. Ο Ήλιος διέρχεται από το ζώδιο του Λέοντα από τις 23 Ιουλίου ως τις 23 Αυγούστου, περίπου. Το γένος του ζωδίου είναι Αρσενικό και η ποιότητά του Σταθερή. τοιχείο του είναι η Φωτιά. Κυβερνήτης του Λέοντα είναι ο Ήλιος. Εδώ, ο Ήλιος βρίσκεται σε κυριαρχία, ο Κρόνος και ο Ουρανός είναι σε αδυναμία και ο Πλούτωνας σε έξαρση. 
Στοιχείο: Φωτιά 
Προτερήματα: Δημιουργικός, ενθουσιώδης, διαχυτικός, γενναιόδωρος 
Μειονεκτήματα: Δογματικός, μισαλλόδοξος, συγκαταβατικός, πομπώδης 
Κυρίαρχος Πλανήτης: Ήλιος 
Σύμβολο: Λιοντάρι 
Απόφθεγμα: Δημιουργώ 
Ευαίσθητα σημεία σώματος: Καρδιά, σπονδυλική στήλη, πλάτη 
Λίθοι: Ρουμπίνι, τοπάζι 
Φυτά: Δάφνη, ηλιοτρόπια, χαμομήλι, λεβάντα 
Χρώματα: Αποχρώσεις του χρυσού, ώχρα 
Ταιριάζει με: Σκορπιό, Αιγόκερω, Λέοντα 
Γενικά χαρακτηριστικά 
Κύρια χαρακτηριστικά του Λέοντα είναι
 η δύναμη, η ακτινοβολία, η υπερηφάνεια, η ηγεσία, η αξιοπρέπεια, η γενναιοδωρία, η ευγένεια, αλλά και ο εγωισμός, το πείσμα, τα μεγαλεπήβολα σχέδια και η ματαιοδοξία. Είναι γεμάτος αυτοπεποίθηση σε όλους τους τομείς της ζωής του και έχει την αίσθηση ότι μπορεί να καταφέρει τα πάντα μόνος του. Ενθουσιάζεται εύκολα με κάποιο ιδανικό και θα το υποστηρίξει μέχρι τελικής πτώσης. Έχει σταθερότητα στις αντιλήψεις και τα πιστεύω του και συχνά είναι αμετακίνητος, ενώ έχει πολύ καλές και έξυπνες ιδέες για το κάθε τι.Είναι γενναιόδωρος σε μεγάλο βαθμό και μπορεί να ξεχάσει όσο και να συγχωρήσει αυτούς που συχνά του έχουν κάνει κακό. Ανάλογα πράττει και με εκείνους που αγαπάει, όπου είναι πάντα πρόθυμος να τους βοηθήσει και να ριψοκινδυνέψει γι αυτούς. Του αρέσει ιδιαίτερα ένα εύθυμο περιβάλλον γεμάτο φως και όμορφα χρώματα, ενώ έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τη φύση, όπως και για την διασκέδαση και τα παιχνίδια. . Λόγο όμως της υπερβολικής σπατάλης που τον διακρίνει και γενναιοδωρίας του προς τους άλλους, συχνά αποκτάει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, αλλά το καλό του αστέρι τον βοηθάει να ανακτήσει και πάλι όλα όσα έχασε. 
Στις διαπροσωπικές του σχέσεις είναι ασταθής, ευέξαπτος και γεμάτος πάθος. Θέλει και συνήθως έχει πολλές σχέσεις στη ζωή του, αλλά όταν αγαπήσει πραγματικά δίνεται ολοκληρωτικά με όλη την καρδιά του στο ταίρι του και αφοσιώνεται. Είναι πολύ δοτικός, τρυφερός, περιποιητικός και μπορεί να κάνει ασύλληπτα πράγματα για τον άλλον, ενώ παράλληλα αυξάνεται η δημιουργικότητά του. Ο γάμος του αργεί να έρθει, είτε έρχεται σε μικρή ηλικία και συχνά δεν είναι ιδιαίτερα πετυχημένος, λόγω των εντάσεων που υπάρχουν από την ασυμφωνία με το έτερον ήμισυ.
 Λατρεύει όμως τα παιδιά και θέλει να κάνει πολλά, ενώ συχνά αποτελούν αυτά το βασικό του κίνητρο για να κάνει ένα γάμο.

ΠΑΡΘΕΝΟΣΗ Παρθένος είναι το 6ο ζώδιο του ζωδιακού. Είναι το τρίτο από τα ζώδια του καλοκαιριού και σηματοδοτεί το τέλος του. Ο Ήλιος διέρχεται από το ζώδιο της Παρθένου από τις 24 Αυγούστου ως τις 22 Σεπτεμβρίου, περίπου. Το γένος του ζωδίου είναι Θηλυκό και η ποιότητά του Μεταβλητή. Στοιχείο του είναι η Γη. Κυβερνήτης της Παρθένου είναι ο Ερμής. Εδώ, ο Ερμής είναι σε κυριαρχία, ο Δίας και ο Ποσειδώνας είναι σε αδυναμία και η Αφροδίτη σε πτώση. 
Στοιχείο: Γη 
Προτερήματα: Σχολαστικός, θετικός, εργατικός, έξυπνος 
Μειονεκτήματα: Ανήσυχος, τελειομανής, συντηρητικός, γκρινιάρης 
Κυρίαρχος Πλανήτης: Ερμής 
Σύμβολο: Παρθένος 
Απόφθεγμα: Υπηρετώ 
Ευαίσθητα σημεία σώματος: Κοιλιά, πάγκρεας, σπλήνα, μεταβολισμός 
Λίθοι: Αμέθυστος 
Φυτά: Πεύκο, φτελιά, πανσές, αμάρανθος 
Χρώματα: Λουλακί, βαθύ μοβ, ασημί 
Ταιριάζει με: Διδύμους, Ιχθύς, Ταύρο 
Γενικά χαρακτηριστικά
Κύρια χαρακτηριστικά της Παρθένου είναι η φροντίδα, η τάξη, η προσοχή, η ανάλυση, η ακρίβεια, η οργάνωση, η μεθοδικότητα, η μετριοφροσύνη, η αποτελεσματικότητα, η κριτική. Η Παρθένος έχει μια πρακτική θεώρηση για την ζωή που την ακολουθεί όσο μπορεί κατά γράμμα. Είναι συντηρητική, επιφυλακτική και δεν ανοίγεται εύκολα στους άλλους. Έχει μια απλή και σαφή διανοητικότητα και είναι αυστηρή με τα σφάλματα των άλλων. Αγαπάει πολύ τους ανθρώπου και τα ζώα και τους φροντίζει όσο περισσότερο μπορεί, ενώ μπορεί να αφιερώσει την ζωή της σ' αυτό και να κάνει πολλές θυσίες. 
Είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος τη δισυπόστατη φύση της και συχνά γίνεται αναποφάσιστη για τα πράγματα που την αφορούν. Πολλή ικανή για κάθε είδους εργασία που απαιτεί ακρίβεια, μέθοδο και οργάνωση, αντί για έμπνευση και γίνεται ιδιαίτερα καλή και χρήσιμη υπάλληλος. Είναι γενικά άνθρωπος των άκρων και με την αγνότητα που την χαρακτηρίζει, όταν πέφτει στα δίκτυα κάποιου πειρασμού, ξεπερνά κάθε όριο. Έχει μια υλιστική θεωρία για τα πράγματα και τις καταστάσεις και ακολουθεί με δογματισμό τις ιδέες και τα πιστεύω της.. Μπορεί να έχει συχνά κάποια μικροπροβλήματα με την υγεία της και πολλές φορές γίνεται υπερβολική, ενώ δεν έχει τίποτα το σοβαρό. Στον έρωτα έχει μεγάλη επιθυμία να αγαπήσει και να αγαπηθεί και προχωράει αργά και επιφυλακτικά. Είναι υποδειγματική ως σύντροφος και σύζυγος, σταθερή, υπομονετική, περιποιητική και αγαπάει βαθιά παρόλο που η ηρεμία και ψυχραιμία της μπορεί αν της προσδίδει κάποια ψυχρότητα. Πολλές φορές όμως το παρακάνει με την ακρίβεια, τις λεπτομέρειες, την τάξη και την ασφάλεια που θέλει να έχει και γίνεται κουραστική με την διαρκή ανησυχία της για τα άτομα του περιβάλλοντός της, ενώ συχνά καταφεύγει εξαιτίας όλων αυτών, σε μια διαρκή γκρίνια και στη συνέχεια σε μία τάση για κριτική, όσον αφορά τα σφάλματα και τις ατέλειες των άλλων.

ΖΥΓΟΣΟ Ζυγός είναι το 7ο ζώδιο του ζωδιακού. Είναι το πρώτο από τα ζώδια του φθινοπώρου, γι αυτό και σηματοδοτεί την αρχή του. Ο Ήλιος διέρχεται από το ζώδιο του Ζυγού από τις 23 Σεπτεμβρίου ως τις 22 Οκτωβρίου, περίπου. Το γένος του ζωδίου είναι Αρσενικό και η ποιότητά του Παρορμητική. Στοιχείο του είναι ο Αέρας. Κυβερνήτης του Ζυγού είναι η Αφροδίτη. Εδώ, ο Κρόνος βρίσκεται σε έξαρση, ο Άρης και ο Πλούτωνας σε αδυναμία, ο Ήλιος σε πτώση.
Στοιχείο: Αέρας 
Προτερήματα: Διπλωματικός, ρομαντικός, κοινωνικός, ιδεαλιστής 
Μειονεκτήματα: Αφελής, ερωτύλος, φιλάρεσκος, αναποφάσιστος 
Κυρίαρχος Πλανήτης: Αφροδίτη 
Σύμβολο: Ζυγαριά 
Απόφθεγμα: Σταθμίζω 
Ευαίσθητα σημεία σώματος: Νεφρά 
Λίθοι: Ζαφείρι, νεφρίτης 
Φυτά: Μαργαρίτες, τριαντάφυλλα, λεύκες 
Χρώματα: Έντονο ροζ, βαθύ μπλε 
Ταιριάζει με: Υδροχόο, Κριό, Ταύρο 
Γενικά χαρακτηριστικά 
Κύρια χαρακτηριστικά του Ζυγού είναι η ανάγκη του για αρμονία, συνύπαρξη, συντροφικότητα και ισορροπία σε όλους τους τομείς της ζωής του, ενώ αποστρέφεται τις διαμάχες. Έχει μια ιδιαίτερη δύναμη να ελκύει με την καλή του εμφάνιση, τους ευγενικούς του τρόπους, είναι κοινωνικός, διπλωμάτης και προσπαθεί να είναι όσο περισσότερο μπορεί ευχάριστος με τους άλλους. Έτσι με κάθε επαφή του κάνει εύκολα παρέες και φίλους ενώ συνήθως έχει ακόμα περισσότερους γνωστούς, όπου μπορούν σε πολλές περιστάσεις να του φανούν χρήσιμοιΦροντίζει ιδιαίτερα για την προσωπική του καλαισθησία, καθώς και του περιβάλλοντα χώρου γύρω του και δεν μπορεί να ζήσει για πολύ καιρό σε ένα περιβάλλον που δεν υπάρχει αρμονία, επάρκεια και ομορφιά. Το αισθητικό του κριτήριο είναι αρκετά υψηλό και αυτό του δίνει ένα πολύ καλό γούστο, έχει καλλιτεχνικές ευαισθησίες, του αρέσουν τα όμορφα πράγματα και ξέρει να τα εκτιμάει ανάλογα. 
Έχει ανεπτυγμένο το αίσθημα της δικαιοσύνης και στην προσπάθειά του να είναι όσο περισσότερο δίκαιος γίνεται, ζυγίζει τόσο πολύ τα υπέρ και τα κατά, ώστε να μην μπορεί να πάρει εύκολα μια απόφαση, με αποτέλεσμα να αργεί υπερβολικά. Έχει μία περίεργη εξάρτηση από τις σχέσεις του με τους άλλους και δεν μπορεί εύκολα και για μεγάλο χρονικό διάστημα να μείνει μόνος του. Χρειάζεται συχνά δίπλα του ένα άτομο που να εκτιμάει την γνώμη του, για να τον ενισχύει και να τον συμβουλεύει. Η αστάθεια που τον χαρακτηρίζει, κουράζει πολλές φορές εκτός από τους γύρω του και τον ίδιο του τον εαυτό. Ο υψηλός ιδεαλισμός που τον κατέχει, του αφαιρεί την αίσθηση της πρακτικότητας, με αποτέλεσμα να φαίνεται ιδιαίτερα επιφανειακός ή επιπόλαιος. Στην προσπάθειά του να έχει την αναγνώριση και την αποδοχή από τους άλλους, πολλές φορές δίνεται υπερβολικά.

ΣΚΟΡΠΙΟΣΟ Σκορπιός είναι το 8ο ζώδιο του ζωδιακού. Είναι το δεύτερο από τα ζώδια του φθινοπώρου και αντιπροσωπεύει την καρδιά του. Ο Ήλιος διέρχεται από το ζώδιο του Σκορπιού από τις 23 Οκτωβρίου ως τις 22 Νοεμβρίου, περίπου. Το γένος του ζωδίου είναι Θηλυκό και η ποιότητά του Σταθερή. Στοιχείο του είναι το Νερό. Κυβερνήτης του Σκορπιού είναι ο Πλούτωνας (μοντέρνα) και ο Αρης (παραδοσιακή αστρολογία). Εδώ, η Σελήνη βρίσκεται σε πτώση, η Αφροδίτη σε αδυναμία (μαζί με τον Κριό), ο Αρης σε κυριαρχία (μαζί με τον Κριό) και ο Ουρανός βρίσκεται σε έξαρση και ο Πλούτωνας σε κυριαρχία. 
Στοιχείο: Νερό 
Προτερήματα: Ισχυρός, παθιασμένος, αποφασιστικός, μαγνητικός 
Μειονεκτήματα: Ζηλιάρης, μνησίκακος, καταπιεστικός, ισχυρογνώμων 
Κυρίαρχος Πλανήτης: Πλούτωνας 
Σύμβολο: Σκορπιός 
Απόφθεγμα: Ελέγχω 
Ευαίσθητα σημεία σώματος: Γεννητικά όργανα 
Λίθοι: Οπαλίνα, ρουμπίνι, μαργαριτάρι 
Φυτά: Ιβίσκος, γεράνια 
Χρώματα: Μαύρο, σκούρο κόκκινο 
Ταιριάζει με: Αιγόκερω, Λέοντα, Ιχθύες . 
Γενικά χαρακτηριστικά 
Κύρια χαρακτηριστικά του Σκορπιού είναι η ισχυρή θέληση, η επιμονή, η αποφασιστικότητα, τα έντονα και πολύ βαθιά συναισθήματα που αναπτύσσει, το πάθος του, ο μαγνητισμός του, η μυστικοπάθεια που τρέφει τόσο για τον ίδιο, όσο και για τους άλλους, τα τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης και ο πόλεμος που συχνά κηρύσσει με τον ίδιο του τον εαυτό. Μυστήριος και απόμακρος, κρατάει πολλά πράγματα για τον εαυτό του και μόνο, απολαμβάνει ιδιαίτερα την απομόνωση και δεν αισθάνεται ιδιαίτερα όμορφα όταν είναι με πολύ κόσμο. Παλεύει μέχρι τελικής πτώσης για τα κεκτημένα του και δεν ανήκει στους ανθρώπους που ανέχεται εύκολα την ήττα, ιδιαίτερα σε δραστηριότητες τέτοιες που μπορεί να προέλθει ή να χαθεί μεγάλο κέρδος. Το μεγάλο βάθος και η τεράστια δύναμη των συναισθημάτων του πολλές φορές τον οδηγούν σε προσκόλληση προς κάποιο άτομο, που μπορεί να καταλήξει είτε σε ολοκληρωτική αφοσίωση, είτε σε ακραίες συμπεριφορές. Τα χτυπήματα που δέχεται από μικρή ηλικία τον δυναμώνουν και μεγαλώνουν την δύναμη που έχει ήδη έμφυτη μέσα του. Στην συναισθηματική του ζωή παθιάζεται, διακατέχεται από έντονη σεξουαλικότητα, θεωρείται κατά βάση πιστός και σε περίπτωση άτυχης επιλογής ·ιδιαίτερα στον γάμο- είναι αρκετά δύσκολο να χωρίσει. Το ερωτικό του ένστικτο είναι αυτό που συχνά τον οδηγεί να διαλέξει το μονοπάτι που θα ακολουθήσει. Αυτό της δημιουργικότητας ή της αυτοκαταστροφής. Πολλές φορές τα ίδια του τα συναισθήματα είναι τέτοια που μπορούν να τον οδηγήσουν σε καταστάσεις μεγάλης και ανεξέλεγκτης ζήλιας και κτητικότητας ακόμα και με τους φίλους τους. 

ΤΟΞΟΤΗΣΤοξότης είναι το 9ο ζώδιο του ζωδιακού. Είναι το τρίτο από τα ζώδια του φθινοπώρου και σηματοδοτεί το τέλος του φθινοπώρου. Ο Ήλιος διέρχεται από το ζώδιο του Τοξότη από τις 23 Νοεμβρίου ως τις 21 Δεκεμβρίου, περίπου. Το γένος του ζωδίου είναι Αρσενικό και η ποιότητά του Μεταβλητή. Στοιχείο του είναι η Φωτιά. Κυβερνήτης του Τοξότη είναι ο Δίας. Εδώ, ο Ερμής είναι σε αδυναμία, ο Δίας σε κυριαρχία (μαζί με τον Ιχθύ) και ο Ποσειδώνας σε πτώση.
Στοιχείο: Φωτιά 
Προτερήματα: Αισιόδοξος, ευθύς, διαχυτικός 
Μειονεκτήματα: Αφελής, ανεύθυνος, νευρικός, ανυπόμονος 
Κυρίαρχος Πλανήτης: Δίας 
Σύμβολο: Τοξότης 
Απόφθεγμα: Φιλοσοφώ 
Ευαίσθητα σημεία σώματος: Μέση, μηροί, συκώτι 
Λίθοι: Τοπάζι, τιρκουάζ 
Φυτά: Γαρύφαλλο, σημύδα, βελανιδιά 
Χρώματα: Μπλε του τζιν, μπεζ, μπρούτζινο 
Ταιριάζει με: Διδύμους, Κριό, Παρθένο 
Γενικά χαρακτηριστικά 
Κύρια χαρακτηριστικά του Τοξότη είναι η μεγάλη ελευθερία και διανόηση πνεύματος, το ήθος, το ενδιαφέρον για τις βαθύτερες αλήθειες, η πίστη, η ελπίδα, η αισιοδοξία, ο βαθύς στοχασμός, το εύρος της αντίληψης και της ωρίμανσης με την βοήθεια της γνώσης, αλλά και η ανάγκη του για περιπέτεια, δράση και εξάπλωση. Λάτρης της ανώτερης γνώσης, εκπαίδευσης, των ξένων γλωσσών, των μακρινών ταξιδιών και των ευρύτερων μελετών, δεν μπορεί να περιοριστεί εύκολα. Ενθουσιάζεται με κάθε νέα πρόκληση που θα τον βοηθήσει να διευρύνει τους ορίζοντές του και να συμπεριλάβει στο ενεργητικό του ολοένα και πιο πολλές εμπειρίες και κατακτήσεις. Η βαθιά φιλοσοφία του για την ζωή παράλληλα με μια μοναδική πίστη, τον οδηγούν πολλές φορές σε ακραίες πεποιθήσεις με ένα φοβερό ζήλο. Έχει μια ασυνήθιστη τύχη σε ότι κάνει στην ζωή του και μια περίεργη προστασία σε κάθε του βήμα. 
Στις διαπροσωπικές του σχέσεις μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω για να έχει την ελευθερία του. Πολλές φορές τον ελκύουν άτομα από το εξωτερικό, ή από μακριά, ή διανοούμενα. Η φύση του είναι φλογερή και ενθουσιώδης, αλλά αν δεν αισθάνεται ελεύθερος, φεύγει πολύ εύκολα από μια σχέση. Στην ζωή του καταγράφονται από απλές ρομαντικές ιστορίες μέχρι και σκανδαλώδη επεισόδια, αφού δεν είναι από αυτούς που μένουν με ευκολία πιστοί και στην καρδιά του χωράνε πολλά ονόματα γραμμένα. Ανήκει στους ανθρώπους που χαίρονται την ζωή, έχει πολλά και διάφορα ενδιαφέροντα που συχνά αλλάζει και αγαπάει πραγματικά αυτούς που βρίσκονται γύρω του. Το μεγαλύτερο προτέρημά του, η αισιοδοξία του, τον βοηθάει σε κάθε βήμα του, καθώς πιστεύει ότι το καλύτερο βρίσκεται πάντα μπροστά, ξεχνώντας το άσχημο ·αν υπάρχει- παρελθόν. Συχνά τον διακρίνει μια ανυπομονησία για να φτάσει όσο πιο γρήγορα γίνεται στο στόχο του και ένα μεγάλο του μειονέκτημα είναι πως συχνά διακατέχεται από έλλειψη υπομονής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνει πολλές ευκαιρίες. Ο Τοξότης ξέρει να καλύπτει τις αδυναμίες του πολύ καλά μέσο της ευφράδειας του λόγου και την ευελιξία του. Πρόκειται τελικά για έναν ιδεαλιστή, με διαύγεια πνεύματος, μία προσωπικότητα πολύ ενδιαφέρουσα και αδάμαστη.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣΟ Αιγόκερως είναι το 10ο ζώδιο του ζωδιακού. Είναι το πρώτο από τα ζώδια του χειμώνα και σηματοδοτεί την έναρξη του χειμώνα. Ο Ήλιος διέρχεται από το ζώδιο του Αιγόκερω από τις 22 Δεκεμβρίου ως τις 20 Ιανουαρίου, περίπου. Το γένος του ζωδίου είναι Θηλυκό και η ποιότητά του Παρορμητική. Στοιχείο του είναι η Γη. Κυβερνήτης του Αιγόκερω είναι ο Κρόνος. Εδώ, ο Άρης βρίσκεται σε έξαρση, η Σελήνη σε αδυναμία και ο Δίας σε πτώση. 
Στοιχείο: Γη 
Προτερήματα: Πρακτικός, θετικός, φιλόδοξος, υπομονετικός 
Μειονεκτήματα: Μοιρολάτρης, τσιγκούνης, συντηρητικός, επιφυλακτικός 
Κυρίαρχος Πλανήτης: Κρόνος 
Σύμβολο: Κατσίκα 
Απόφθεγμα: Εξουσιάζω 
Ευαίσθητα σημεία σώματος: Δόντια, κόκαλα, γόνατα 
Λίθοι: Διαμάντι, αμέθυστος, λευκό ζαφείρι 
Φυτά: Πεύκο, φτελιά, πανσές, αμάρανθος 
Χρώματα: Το πορτοκαλί και όλες οι αποχρώσεις του καφέ 
Ταιριάζει με: Ταύρο, Σκορπιό, Λέοντα 
Γενικά χαρακτηριστικά 
Κύρια χαρακτηριστικά του Αιγόκερω είναι η
 σοβαρότητα, η οργάνωση, η σταθερότητα, η υπευθυνότητα, η θέληση για εργασία, η επιλογή υψηλών στόχων, η φιλοδοξία, η αυστηρότητα, η αποδοχή των ευθυνών και ο ρεαλισμός. Θέτει τον εαυτό του σε περιορισμό και κάθε του κίνηση είναι ελεγχόμενη. Παίρνει τα πράγματα και γενικότερα την ζωή πολύ στα σοβαρά και συχνά βαραίνει με τη διάθεση και τις σκέψεις του την ατμόσφαιρα. Είναι συντηρητικός, εχέμυθος και υπερήφανος και θέλει να έχει μία καλή θέση στην κοινωνία, αποκτώντας δύναμη και εξουσία. Η ανάγκη να κλείνεται συχνά στον εαυτό του, είναι μια ικανότητα απόσυρσης που έχει για περισυλλογή και επανένταξη την κατάλληλη στιγμή.Τον διακρίνει η οικονομία και η τάξη καθώς και μια επιμονή σε ζητήματα πρακτικής φύσης, όπου πολλές φορές τον βοηθάνε να υλοποιήσει τους στόχους του. Προσπαθεί πάντα να είναι πιστός σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και δεν παρεκκλίνει της πορείας του. Έχει μια βαθιά επιθυμία να τον σέβονται οι άλλοι και τον ενοχλούν ιδιαίτερα τα αρνητικά σχόλια που γίνονται εις βάρος του. 
Εξαιτίας της βαθιάς του περίσκεψης, αργεί να πάρει κάποιες αποφάσεις και είναι εξαιρετικά προσεκτικός γιατί δεν θέλει να κάνει λάθος βήματα.
 Μαθαίνει πάρα πολύ εύκολα γιατί μπορεί να εισχωρήσει στην βαθύτερη έννοια των πραγμάτων, έχει αρκετά καλή νοημοσύνη και συχνά ο ίδιος αποτελεί μία συσσώρευση γνώσεων. Η υλική ανεξαρτησία που συχνά αποκτάει, οφείλεται στην οξύτατη αντίληψή του, την εφευρετικότητα και την επίμονη ατομική εργασία του. Είναι παραδοσιακός και στις διαπροσωπικές του σχέσεις ιδιαίτερα σταθερός και προσεκτικός. Έτσι πολλές φορές ελκύει τα πιο περίεργα και ακραία άτομα, που έχουν ανάγκη από την σταθερότητα που τους παρέχει. Δεν μπορεί όμως να αφήσει ποτέ τον εαυτό του απολύτως ελεύθερο να απολαύσει τον έρωτα. Συχνά τα δικά του άτομα τον κατηγορούν για ψυχρότητα και δεν καταλαβαίνουν, πως η φύση του είναι αυτή που τον κάνει απλά συγκρατημένο. Πριν αναλάβει μία ευθύνη θέλει να σιγουρευτεί όσο γίνεται περισσότερο ότι κάνει την σωστή εκλογή. Παρόλα αυτά πολλές φορές δοκιμάζει απογοητεύσεις, λόγω της κυκλοθυμικής συμπεριφοράς των άλλων ή των υπερβολικών απαιτήσεων που θέτει ο ίδιος. Η αίσθηση της οικονομίας που έχει μπορεί να τον καταστήσει μικροπρεπή και μίζερο προκαλώντας συχνά διαμάχες με τα άτομα του περιβάλλοντός του. Στη μουσική βρίσκει αυτό που του χρειάζεται για να ηρεμεί και να χαλαρώνει.

ΥΔΡΟΧΟΟΣΟ Υδροχόος είναι το 11ο ζώδιο του ζωδιακού. Είναι το δεύτερο από τα ζώδια του χειμώνα, γι αυτό και αποτελεί την καρδιά του. Ο Ήλιος διέρχεται από το ζώδιο του Υδροχόου από τις 21 Ιανουαρίου ως τις 19 Φεβρουαρίου, περίπου. Το γένος του ζωδίου είναι Αρσενικό και η ποιότητά του Σταθερή. Στοιχείο του είναι ο Αέρας. Κυβερνήτης του Υδροχόου είναι ο Ουρανός. Εδώ, ο Ήλιος βρίσκεται σε αδυναμία, ο Κρόνος σε κυριαρχία (μαζί με τον Αιγόκερω), ο Ουρανός σε κυριαρχία και ο Πλούτωνας σε πτώση.
Στοιχείο: Αέρας 
Προτερήματα: Ανεξάρτητος, φιλικός, τίμιος, εφευρετικός 
Μειονεκτήματα: Πεισματάρης, απρόβλεπτος, απόμακρος, ασταθής 
Κυρίαρχος Πλανήτης: Ουρανός 
Σύμβολο: Νεροκουβαλητής 
Απόφθεγμα: Γενικεύω 
Ευαίσθητα σημεία σώματος: Κυκλοφορικό σύστημα, αγκώνες, κνήμη 
Λίθοι: Ακουαμαρίνα 
Φυτά: Ορχιδέα, μηλιά, πορτοκαλιά 
Χρώματα: Φωσφορίζοντα χρώματα, μπλε, ασημί 
Ταιριάζει με: Κριό, Διδύμους, Ζυγό 
Δυνατότητες Ανάπτυξης 
Διαμέσου της νοητικής δημιουργικότητας και της επινοητικότητας εργάζεται για την επίτευξη των στόχων της κοινότητας υιοθετώντας τις δομές της, ώστε να επιτευχθούν οι απαραίτητες αλλαγές για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες όλων των μελών της. 
Γενικά χαρακτηριστικά Τα κύρια χαρακτηριστικά του Υδροχόου είναι ο ανθρωπισμός, η ελευθερία, η εκκεντρικότητα, η επανάσταση, η αντίδραση εναντίον σε κάθε περιορισμό, το προοδευτικό μυαλό, η καινοτομία. Οξύ φιλοσοφικό και εφευρετικό πνεύμα από την φύση του, πολλές φορές φτάνει στα όρια της μεγαλοφυίας. Αν και σταθερή η φύση του ζωδίου του, συνήθως είναι σταθερός μόνο μέσα στην μεγάλη του αστάθεια και ασάφεια. Θέλει να είναι από πολύ νωρίς ανεξάρτητος, αγαπάει πολύ την ελευθερία του και δεν επιτρέπει σε κανέναν και τίποτα να τον περιορίσει. Λατρεύει τους φίλους του και έχει συνήθως πολλούς και πολύτιμους, άτομα μεγάλης επιρροής που μπορούν να τον στηρίξουν, ενώ ο ίδιος κάνει τα πάντα γι αυτούς. 
Είναι συνήθως η ψυχή της παρέας και η ανεξέλεγκτη κοινωνικότητά του, τον γεμίζει με πολλές γνωριμίες, που αργότερα θα του φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες.Καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να δημιουργήσει ένα περιβάλλον αντάξιό του και να συμβαδίζει με το προσωπικό του όραμα. Ο Υδροχόος είναι η πληρέστερη αρμονία που μπορεί κάποιος να συναντήσει, ανάμεσα στη διανόηση και τη διαίσθηση.Διακατέχεται όμως συχνά από ισχυρογνωμοσύνη, ιδιορρυθμία και αλαζονεία, νομίζοντας πως αυτός μόνο ξέρει τον σωστό τρόπο για όλα. Έτσι δίνει συχνά στις ιδέες του μεγάλη έμφαση και παραγκωνίζει όλες τις άλλες, γίνεται δογματικός και δυσκολεύεται να προσαρμοστεί σε άλλες μεθόδους εκτός από τις δικές του.
 
Για την επιδίωξη ενός στόχου, είναι υπομονετικός και καρτερικός και παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που παρουσιάζονται καταφέρνει με την σταθερότητά του να τα υπερνικήσει. Οι διαπροσωπικές του σχέσεις διακατέχονται από μία αστάθεια. Αν και τα συναισθήματα που αναπτύσσει είναι πολλές φορές βαθιά, δεν εκδηλώνει τι σκέπτεται και τι αισθάνεται, μ? αποτέλεσμα να δείχνει απόμακρος και αδιάφορος. Παρόλα αυτά αν αισθανθεί πραγματικά την αγάπη μπορεί να είναι σταθερός και να κάνει οικογένεια, γιατί αγαπάει πολύ τα παιδιά. Ο σύντροφός του θα πρέπει να προσέχει σαν κόρη οφθαλμού και να σέβεται την απεριόριστη ελευθερία του, για να μην τον χάσει.
 
Η κοινωνική του θέση δέχεται πολλές μεταβολές, λόγου του μεγάλου ρίσκου που συχνά τολμάει να παίρνει. Οι ατομικές του ενέργειες τον κάνουν να κατορθώνει το ακατόρθωτο και οι συμβουλές σημαντικών προσώπων τον βοηθούν να αποφύγει τις κακοτοπιές και να στοχεύσει στην κορυφή. Αν και τα υλικά αγαθά δεν τον απασχολούν, συχνά έχει απώλειες οικονομικές που τις προκαλούν οι φίλοι, οι σχέσεις και τα άτομα του περιβάλλοντός του. Κατά κανόνα όμως ο Υδροχόος αποκτά υλική ανεξαρτησία, μόνο και μόνο από την εργατικότητα, τις έξυπνες ιδέες του, την επιμονή του, αν και δεν του λείπει ποτέ η βοήθεια από τα κατάλληλα άτομα.

ΙΧΘΥΕΣΟι Ιχθείς είναι το 12ο ζώδιο του ζωδιακού. Είναι το τρίτο από τα ζώδια του χειμώνα και σηματοδοτεί το τέλος του. Ο Ήλιος διέρχεται από το ζώδιο των Ιχθύων από τις 20 Φεβρουαρίου ως τις 20 Μαρτίου, περίπου. 
Το γένος του ζωδίου είναι Θηλυκό και η ποιότητά του Μεταβλητή. Στοιχείο του είναι το Νερό. Κυβερνήτης των Ιχθύων είναι ο Ποσειδώνας (μοντέρνα) και ο Δίας (παραδοσιακή αστρολογία). Εδώ, ο Ερμής βρίσκεται σε πτώση, η Αφροδίτη βρίσκεται σε έξαρση, ο Ποσειδώνας και ο Δίας (μαζί με τον Τοξότη) σε κυριαρχία.
 
Στοιχείο: Νερό 
Προτερήματα:Ευαίσθητος, διαισθητικός, ανιδιοτελής, ιδεαλιστής 
Μειονεκτήματα: Μυστικοπαθής, εύθικτος, άβουλος, ευπαθής 
Κυρίαρχος Πλανήτης: Ποσειδώνας 
Σύμβολο: Ψάρι 
Απόφθεγμα:Πιστεύω
Ευαίσθητα σημεία σώματος: Πόδια, δάχτυλα, λεμφαδένες 
Λίθοι: Πέτρα του φεγγαριού 
Φυτά: Νούφαρα, ιτιά, συκιά 
Χρώματα: Μωβ, γαλαζοπράσινες αποχρώσεις, πορφυρό 
Ταιριάζει με: Υδροχόο, Καρκίνο, Σκορπιό 
Διάσημοι Ιχθείς: Αναϊς Νιν, Ρενουάρ, Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, Γκλεν Γκλόουζ, Αλέν Προστ, Νίνα Σιμόν, Λουίς Μπουνιουέλ, Λίζα Μινέλι 
Γενικά χαρακτηριστικά 
Το πιο ευαίσθητο από τα ζώδια του νερού, τα κύρια χαρακτηριστικά του οποίου είναι, οι ανεπτυγμένες δυνάμεις του ουσιαστικού συναισθήματος και της βαθύτατης αγάπης, η
 συμπόνια, η πνευματική εκλέπτυνση, η αντίληψη, η οξύτατη διαίσθηση, η προσαρμοστικότητα, η σύγχυση, η θυσία. Είναι ονειροπόλοι, άστατοι, ανασφαλείς, ανυπόμονοι και επίμονοι, ενώ αλλάζουν πολύ συχνά διαθέσεις. Τους διακρίνει μία εσωστρέφεια και ο έντονος συναισθηματισμός τους, συχνά τους οδηγεί από το ένα άκρο του ενθουσιασμού, στο άλλο άκρο της μελαγχολίας. Η μυστικοπάθεια που έχουν, κάνει πολλούς να διαπιστώνουν πόσο λίγα πράγματα γνωρίζουν για τη ζωή τους, αφού κρατάνε πολλά μόνο για τον εαυτό τους, αφήνοντας συχνά να αιωρείται ένα πέπλο μυστηρίου. Οι Ιχθείς συνήθως συναντούν πολλές δυσκολίες στη ζωή τους και η πιθανότητα να πέσουν θύματα εξαπάτησης ή πλάνης είναι μεγάλη, αφού βλέπουν πάντα το καλό μέρος στην προσωπικότητα των ανθρώπων και είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν όπου τους έχουν ανάγκη. Είναι πολύ καλοί ηθοποιοί γιατί μπαίνουν στο πετσί του ρόλου και μπορούν να πείσουν πολύ εύκολα τους άλλους γι αυτά που θέλουν.Η αγάπη των Ιχθύων για το άπιαστο όνειρο, τους φέρνει συχνά σε επαφή με το μυστικισμό και είναι πολύ καλοί επάνω σε μία βαθύτατη έρευνα ανάλογων θεμάτων. Στις προσωπικές τους σχέσεις είναι ιδιαίτερα συναισθηματικοί, ξέρουν να αγαπούν βαθιά και να δίνονται ολοκληρωτικά στις σχέσεις τους. Παρόλα αυτά θεωρείται ένα από τα πιο άπιστα ζώδια, λόγω της πολυπλοκότητάς του και της ικανότητας που έχει να κρύβεται πολύ καλά. Οι τεράστιες αλλαγές και μεταβολές που έχουν στη ζωή τους, μπορούν να τους οδηγήσουν σε αυτοκαταστροφικές ενέργειες και να τους επιφέρουν σοβαρά πλήγματα στην προσωπικότητά τους και γενικότερα στη ζωή τους.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου