ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ....ΚΡΕΠΑ!

Γράφει η Μαριλένα Π.


ΥΛΙΚΑ

2 αβγά

1 φλ. γάλα

1/2 κ.γ. αλάτι

1 φλ. αλεύρι

2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη ή λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε καλά τα αβγά, προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το βούτυρο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά.

Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης (ίσα να καλύπτει το τηγάνι), και μόλις ψηθεί από κάτω, τη γυρίζουμε.

Αφήνουμε για λίγο και από την άλλη και τη βγάζουμε από το τηγάνι.

Μπορούμε να τη γεμίσουμε με ό,τι θέλουμε και ή να τη φάμε έτσι ή να τη βάλουμε στο φούρνο για να λιώσει η γέμιση.

Λίγα μυστικά ακόμα:


Μπορείτε να φτιάξετε τις κρέπες και να τις βάλετε στην κατάψυξη, ώστε να έχετε για όποτε θελήσετε να τις γεμίσετε.Κάντε μια στοίβα από όσες κρέπες νομίζετε πως θα σας χρειαστούν κάθε φορά (ίσως λίγες λίγες για να είναι εύκολο να ξεπαγώσετε μόνο όσες θέλετε) και τυλίξτε τις με πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο (προσέξτε να είναι καλά κλεισμένες οι άκρες).Ξεπαγώστε σε θερμοκρασία δωματίου πριν τις χωρίσετε.


Αν δεν εχετε εργαλείο για να απλώνετε την κρέπα, βάλτε την απαιτούμενη ζυμη στο τηγανι και πιάνοντάς το από το χερούλι γυρίστε το πλάγια και κυκλικά ωστε να απλωθεί η ζυμη. Αν κατά το παραπάνω γυρισμα σας μείνουν περιοχές χωρίς ζυμη απλά στάξτε λιγη με την κουτάλα ή με ενα κουταλάκι όπου χρειάζετε για να κλείσετε τα κενά.Προσπαθήστε να κάνετε λεπτη τη στρώση της ζύμης στο τηγάνι, αλλιώς το πιο πιθανό είναι να σας κολλήσει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου