Έτσι τελειώνουν Τα μυστικά της Εδέμ. Διαβάστε καρέ-καρέ το τέλος!

001_ta_mistika_tis_Edem

Μυστικά τέλος... είχε πει ο Γιώργος Κυρίτσης στην αρχή της σεζόν και όντως το φινάλε δεν αφήνει ούτε μυστικά αλλά ούτε και εκκρεμότητες με το παρελθόν. Οι ήρωες κάνουν «ταμείο» και ο καθένας τους πληρώνει το λογαριασμό, ανάλογα με το τίμημα των πράξεών τους. Το κλειδί που θα ξεκλειδώσει το παρελθόν το βαστά στα χέρια του ο Διονύσης Αραβαντινός και η κάθαρση είναι η λέξη που συνοψίζει το τέλος της επιτυχημένης καθημερινής σειράς. Κάθαρση για όλους όσοι έχουν βλάψει, αλλά και όσοι έχουν ευεργετήσει. Στο τέλος, ο καθένας τους θα πάρει αυτό που του αξίζει. Καλό ή κακό δεν έχει σημασία! Ο Αραβαντινός είναι αυτός που κινεί ουσιαστικά τα νήματα των εξελίξεων.

Ο ΡΟΥΣΣΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΣ ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ Η ΜΕΛΙΤΑ «ΚΛΕΙΝΕΤΑΙ»... ΣΤOΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ

Ο Ρούσσος εξηγεί στην Αμαλία ότι θέλει να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι, μόνος του. Μετά τη δολοφονία που διέπραξε για χάρη της κόρης του, αλλά και την κατάσταση της υγείας της πολυαγαπημένης του Μελίτας, δεν μπορεί να αντέξει τίποτα άλλο. Η Αμαλία στις δύσκολες αυτές στιγμές αντί να του δώσει μια κλωτσιά και να τον αποτελειώσει όπως θα μπορούσε να κάνει μετά από τόσες πίκρες που της έχει δώσει, στέκεται δίπλα του. Η αγάπη της είναι πολύ μεγάλη. Του εξομολογείται ότι δεν θέλει διαζύγιο και πως ακόμα τον αγαπάει, αλλά αυτή τη στιγμή προέχει η υγεία της Μελίτας. Ο Αραβαντινός, από την άλλη, συναντιέται με τα παιδιά του, τον Λουκά και την Εριέττα. Ήρθε η στιγμή να τους αποκαλύψει το παρελθόν του και ότι το μόνο που ήθελε ήταν να τους προστατεύσει. Τόσα χρόνια έμεινε μακριά, επειδή δεν ήθελε να τους βάλει σε κίνδυνο. Αλλά όσο τα χρόνια περνούσαν, τόσο μεγάλωναν οι τύψεις για την απουσία του με αποτέλεσμα οι ευθύνες να γίνουν έμμονη ιδέα. Στη συνάντηση πληροφορεί τον Λουκά ότι θα του δώσει τα στοιχεία εκείνα που αθωώνουν τον Ρούσσο, αλλά είναι στο χέρι του το τι θα κάνει μαζί του. Ο Αραβαντινός, άλλωστε, έχει πάρει την απόφαση να εξαφανιστεί και πάλι. Ο Λουκάς βάζει ένα τεράστιο «Χ» σε όσα χωρίζουν εκείνον και τον Ρούσσο και αποφασίζει τελικά να τον απαλλάξει από την υπόθεση της κλοπής. Ο Πέτρος δεν μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή του και ως αντάλλαγμα του παραχωρεί τη θέση του στο γραφείο. Ο Πέτρος συνεχίζει να νιώθει αβάσταχτο το βάρος του φόνου που διέπραξε και θέλει να φύγει άμεσα για το εξωτερικό. Η Αμαλία τού δηλώνει ότι θα τον περιμένει όσο χρειαστεί και ότι, όσο αυτός λείπει, θα φροντίσει εκείνη τη Μελίτα.

Η Μελίτα, όμως, στεναχωριέται με την απόφαση του πατέρα της να φύγει και είναι κάτι που δεν θα καταφέρει να ξεπεράσει ούτε μέσα στο ψυχιατρείο που θα κλειστεί. Δίπλα της θα βρίσκεται συνεχώς η Αμαλία, η οποία θα αναλάβει ως μάνα τον εγγονό της.

Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΣΙΩΠΗ

Η Αντιγόνη παθαίνει αυτό που φοβόταν περισσότερο από όλα. Παραμένει στη φυλακή και μετά την επίσκεψη της Νταίζης έρχονται τα χειρότερα. Μαλώνουν για τον Χρήστο επειδή εκείνη δεν θέλει να τη βοηθήσει, με αποτέλεσμα η Νταίζη να της μιλήσει τόσο άσχημα που η Αντιγόνη από τη σύγχυση παθαίνει εγκεφαλικό και καταδικάζεται σε αιώνια σιωπή. Η Νταίζη πληροφορείται τα δυσάρεστα νέα από τον Στέφανο, όταν εκείνη πάει για να τον ευχαριστήσει που κρύβει τον καλό της. Παθαίνει σοκ και στεναχωριέται βαθιά αλλά δυστυχώς πλέον δεν μπορεί να γίνει κάτι για να το αλλάξει.

Άλλωστε, και το τέλος το δικό της και του Χρήστου δεν διαφέρει πολύ σε τραγικότητα, διαγράφοντας κατά κάποιο τρόπο όλα όσα έκανε στη διάρκεια της ζωής της. Ελεύθερη πια, παίρνει μια απροσδόκητη απόφαση, που φαίνεται ότι αποτελεί τη μόνη λύση για να εκτονωθεί η κατάσταση.

Αποφασίζει ότι έχει έρθει η ώρα να παραδοθεί ο αγαπημένος και να πάψουν πια αυτό το περίεργο κρυφτούλι με την αστυνομία. Ωστόσο, υπόσχεται στον Παναγιώτη ότι θα πείσει τον Χρήστο να παραδοθεί με την προϋπόθεση ότι θα τους δώσει πριν ένα 24ώρο για να καταφέρουν να παντρευτούν. Ο όρος της θα γίνει τελικά δεκτός. Η Στέλλα σπεύδει να την υποστηρίξει, ζητώντας και τη βοήθεια της παρέας, η οποία δέχεται με πολύ μεγάλη χαρά. Η παρέα θα οργανώσει το γάμο. Ο Χρήστος, επιτέλους, συναντάει την Νταίζη, βάσει του προδιαγεγραμμένου σχεδίου και αυτό φορτίζει με συγκίνηση όλους όσοι βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί αυτή η επαφή.

ΝΤΑΙΖΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟΣ: ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

Το ζευγάρι παντρεύεται με κουμπάρα τη Στέλλα, που τους στάθηκε και στα όμορφα και στα άσχημα και στα εύκολα και στα δύσκολα. Στην εκκλησία θα τη συνοδεύσουν ο Στέφανος και ο Λουκάς.

Η Νταίζη και ο Χρήστος περνούν την τελευταία τους νύχτα, έστω και σε ένα τέτοιο «τραγικό» σκηνικό, ελεύθεροι, μαζί. Αμέσως μετά, τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο της Νταίζης, με τη βοήθεια της Στέλλας και την υποστήριξη της παρέας. Η Νταίζη ζητάει για μια ακόμη φορά από τον Λουκά να προσέχει το παιδί τους, καθώς δεν ξέρει σε τι κατάσταση θα είναι εκείνη μετά τη φυλάκιση του Χρήστου. Το σχέδιο τη Νταίζης προχωράει κανονικά και στέφεται από επιτυχία. Η Νταίζη, όμως, δεν έχει αφήσει τίποτα στην τύχη. Υπάρχει και κάτι άλλο που είχε στο μυαλό της και δεν είχε αποκαλύψει σε κανέναν. Και σ' αυτό το σημείο, η τύχη της φαίνεται να τελειώνει... Νταίζη και Χρήστος μπαίνουν μαζί στο αυτοκίνητο μετά το γαμήλιο πάρτι. Ήρεμοι, ευτυχισμένοι και γαλήνιοι... Όλοι φαίνονται χαρούμενοι, όμως η αντίστροφη μέτρηση για το ζευγάρι έχει αρχίσει... Στο βλέμμα της φαίνεται ότι έχει πάρει μια μεγάλη απόφαση για το μέλλον και των δυο, ένα βλέμμα που γνωρίζει και αυτός καλά... Η Νταίζη αποφασισμένη λέει στο Χρήστο ότι δεν πρόκειται να χωρίσουν ποτέ, στρίβει απότομα το τιμόνι, το αυτοκίνητο συντρίβεται και οι δυο τους είναι πια νεκροί!!! Μαζί στη ζωή, μαζί και στο θάνατο και έτσι ο έρωτάς τους περνάει στην ιστορία...

ΚΑΙ ΕΖΗΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ...

Η Εύα με τον Λευτέρη, όπως έχουμε ήδη δει, παντρεύονται. Η ευτυχία τους θα ολοκληρωθεί ,καθώς θα αποκτήσουν ένα δικό τους παιδί, καρπό του έρωτά τους. Ένα ακόμη ζευγάρι από αυτά που παρακολουθήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, η Νόρα με τον Λουκά, θα ολοκληρώσουν την ευτυχία τους, κάνοντας ακόμη ένα παιδάκι. Όσο για τη Δάφνη με το Νικόλα, γίνονται και αυτοί γονείς. Τέλος η αγάπη του Στέφανου με την Εριέττα είναι μεγάλη και πιο δυνατή από ποτέ. Οι δυσκολίες που πέρασαν τους έκαναν πιο δυνατούς, τους ένωσαν και μάλιστα για πάντα. Μένουν λοιπόν μαζί μέχρι το τέλος, απλώς χωρίς γάμους και συμβατικούς όρκους αιώνιας πίστης. Μένουν μαζί γιατί θέλουν να είναι μαζί.

ΦΙΝΑΛΕ ΜΕ ΤΗΛΕΤΑΙΝΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Στην τηλεταινία ή αλλιώς το μεγάλο φινάλε όπου θα μεταδοθεί μάλλον την Κυριακή 10 Δεκέμβρη θα δούμε ένα μεγάλο άλμα στο χρόνο. Είκοσι χρόνια μετά, μαζεμένους τους ήρωες της φεγγαρόπετρας στην παραλία που ξεκίνησε το ταξίδι τους 3 χρόνια πριν, αυτή τη φορά μαζί με τα παιδιά τους. Μεταξύ αυτών και ο Άρης, ο γιος του Λουκά και της Νταίζης, το οποίο υποδύεται ο Θεοχάρης Ιωαννίδης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου