Μήπως στοιχειώνει τη ζωή σου ο δικός σου Mr. Big;

Τον γνωρίζουμε όλοι, ή σχεδόν όλοι, από τη σειρά Sex and The City. Είναι ο άντρας με τους γκριζαρισμένους κροτάφους, τα παραπανίσια χρόνια, το καλό χιούμορ και τη μεγάλη αυτοπεποίθηση.

Ο άντρας που είναι εγωιστής, ο άντρας που κάνει καλό κρεβάτι, ο άντρας που ξέρει τα σωστά μέρη για να σε πάει. Ο άντρας που όλοι σου οι φίλοι σε συμβουλεύουν να αφήσεις ευθύς αμέσως, πριν σου κάνει τη ζωή σκατά, για πολλοστή φορά, και ο άντρας που οι ίδιοι φίλοι απευθύνονται για βοήθεια, όταν δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα μαζί σου.

Είναι ο άντρας ο σωστός, ο πρόστυχος, ο γοητευτικός, όπως έλεγε και ο Τσαλίκης, που κάποιες έχουν στη ζωή τους και που μπαινοβγαίνει απρόσκλητος και κατά βούληση – γιατί μονάχα αυτό θα μπορούσε να κάνει ένας αληθινός Mr. Big.

Ο Mr.Big είναι παλιόπαιδο, αλλά διαθέτει στυλ. Πολύ στυλ. Και πάνω από όλα το γνωρίζει και δεν το παίζει παιδί για σπίτι. Δεν του αρέσουν οι κοινωνικές συμβάσεις, κάνει πάντα του κεφαλιού του και δε δίνει λογαριασμό ούτε στην ίδια του τη μάνα.

Είναι πιθανό να τον έχεις γνωρίσει και να έχεις τραβηχτεί μαζί του μερικά φεγγάρια και μετά να έχει εξαφανιστεί από τη ζωή σου.

Κι εσύ μετά από αυτό μπορείς να τον κλάψεις με την ησυχία σου, να βρεις άλλον, να νοικοκυρευτείς και να φτύσεις τον κόρφο σου που ξεμπέρδεψες έτσι απλά. Γιατί απλά ξεμπέρδεψες κοπελιά. Μπορεί εσύ να νομίζεις πως σου ράγισε την καρδιά και έκλαιγες μερόνυχτα και πήρες και τρία κιλά από τις σοκολάτες που καταβρόχθιζες πέντε μήνες μετά, αλλά στην πραγματικότητα τίποτα από όλα αυτά δεν σε εμπόδισε να συνεχίσεις τη ζωή σου – ίσα ίσα, μάλλον εκτίμησες και περισσότερο τον επόμενο άντρα που γνώρισες, που ήταν νορμάλ και έτοιμος για δέσμευση.

Τι γίνεται όμως αν δεν έχεις τραβηχτεί μαζί του μόνο μερικά φεγγάρια;
Τι γίνεται αν τραβιέσαι μαζί του σχεδόν από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου; Από τότε που είχες ακόμη κάποια τελευταία σημάδια ακμής και που έκανες τόσες κακές στιλιστικές επιλογές που σε στοιχειώνουν μέχρι σήμερα;

Τι γίνεται εάν είσαι η γυναίκα της ζωής του;
Και δεν εννοώ αν νόμιζες ότι είσαι, εκεί που έτρωγες το παγωτό σου και έκλαιγες, επειδή κάποια στιγμή το είπε εκεί που ήσασταν πάνω στο νταραβέρι. Εννοώ εάν όντως είσαι η γυναίκα της ζωής του, αυτή στην οποία γυρνάει πάντα, αυτή που ζητάει πάντα και που καταλήγει στην πόρτα της τα ξημερώματα, επειδή ήθελε να τη δει και να ακούσει τη φωνή της πριν πάει για ύπνο.

Εάν είσαι αυτή η γυναίκα τότε μάλλον γνωρίζεις, σαν άλλη Κάρι κι εσύ, πως αυτή η κολόνια κρατάει χρόνια και πως όσο και να θέλεις δεν θα καταφέρεις ποτέ να τον ξεφορτωθείς. Γιατί ο Mr.Big ξέρει πώς να σε κρατάει, πώς να σε παίζει, να σε χωρίζει από τον εκάστοτε πατέρα των αγέννητων παιδιών σου και να σε κάνει να τον ερωτεύεσαι ξανά και ξανά και ξανά.

Όπως κάθε σωστό παλιόπαιδο ο Mr.Big σε κάνει να γελάς, να νιώθεις μοναδική, όμορφη και μετά φεύγει και ο κόσμος σου γυρίζει ανάποδα μέχρι να επιστρέψει. Γιατί, όσο κι αν δε θέλεις να το παραδεχτείς, αυτός είναι ο άντρας της δικής σου ζωής.

Με τα χρόνια θα αλλάξει ρόλους, θα γίνει από φίλος εραστής και ύστερα φίλος ξανά και εραστής, θα γνωρίσει τους γκόμενους σου και εσύ τις κοπέλες που θα τραβιέται για λίγα φεγγάρια μόνο, αλλά ο δεσμός δε θα σπάσει ποτέ, όσες φορές και να φύγει. Θα έρχεται πάντα πίσω κι εσύ θα σκουπίζεις τα δάκρια και θα ακολουθείς.

Η Κάρι κατάφερε να παντρευτεί το δικό της Mr.Big.
Της πήρε μια δεκαετία, αλλά το κατάφερε.
Τα δάκρυα στο νυφικό στέγνωσαν κι εκείνος επέστρεψε με το γοβάκι ανά χείρας. Γιατί το συγκεκριμένο κωλόπαιδο είναι και πρίγκιπας όταν πρόκειται για τη γυναικά της ζωής του.

Πόσος πόνος όμως συνδέθηκε με τη δική τους ιστορία;
Άραγε όταν έχεις έναν αληθινό Mr.Big, αξίζει να παραδίνεσαι κάθε φορά που επιστρέφει ή πρέπει να κόψεις το γόρδιο δεσμό και να ακολουθήσεις τον Έινταν που θα συναντήσεις, που μυρίζει ξύλο, πατά γερά στη γη, και προσφέρει το μονόπετρο στην ώρα του;

Ή μήπως δεν το προσφέρει στην ώρα του τελικά;
Κανένα μονόπετρο δεν είναι σωστό όταν δεν προέρχεται από τον άντρα που θέλεις και που στοιχειώνει τα όνειρα σου. Ακόμη κι αν το φορέσεις, ακόμη και εάν για λίγο καιρό φαίνεται να ταιριάζει ακριβώς στο δάχτυλο σου, θα έρθει η ώρα αργά ή γρήγορα που θα θέλεις να γυρίσεις στα παλιά σου λημέρια. Ή τουλάχιστον έτσι θα σε κάνει να πιστέψεις.

Το σύμπαν και εκείνος.
Δεν ξέρω ποια είναι η σωστή επιλογή, δεν ξέρω εάν ο δικό σου Mr.Big είναι το κωλόπαιδο που θα έπρεπε να είναι και που θα συμβιβαστεί στο τέλος μόνο και μόνο για να βλέπετε ασπρόμαυρες ταινίες αγκαλιά, δεν ξέρω καλά καλά αν αξίζουν τα δάκρυα και η αναμονή σε μια τέτοια περίπτωση.
Αυτό που ξέρω είναι ότι όσες γυναίκες έχουν έναν τέτοιο άντρα στη ζωή τους γνωρίζουν πολύ καλά πως τα παλιόπαιδα δεν είναι απλά παλιόπαιδα και πως οι σχέσεις ζωής δεν σβήνουν πίσω από κανένα νυφικό και κανένα χαμένο γοβάκι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου