Περίσσεψαν Μελομακάρονα; Πώς να τα χρησιμοποιήσεις!

Την περίοδο των γιορτών είναι πολύ πιθανό να μας περισσέψουν μελομακάρονα. Είτε αγοράσαμε, είτε φτιάξαμε, είτε μας έφεραν δώρο πολλά περισσότερα από όσα τρώμε. Επειδή είναι αμαρτία να τα πετάξουμε υπάρχουν διάφορα πράγματ απου μπρούμε να κάνουμε.
Πρώτον, Μπορούμε να τα χαρίσουμε είτε σε φίλους ή συγγενείς κυρίως αν είναι σπιτικά, φτιαγμένα από τα χεράκια μας, είτε να τα δώσουμε σε κάποια άπορη οικογένεια ή ίδρυμα.
Δεύτερον, μπορούμε να τα διατηρήσουμε και να τα φάμε σταδιακά. Τα μελομακάρονα μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για αρκετές ημέρες, μέχρι και 2 εβδομάδες. Πριν τα φάμε όμως είναι προτιμότερο να τα αφήσουμε να «ξαναπιάσουν» θερμοκρασία δωματίου.
Τρίτον, μπορούμε να τα μεταμορφώσουμε να ένα διαφορετικό γλυκό ή σνακ. Ακολουθούν μερικοί έξυπνοι τρόποι για να «ανακυκλώσουμε» τα μελομακάρονα που περίσσεψαν.
Smoothie με μελομακάρονο
Βάζεις στο μπλέντερ 2 μπανάνες, 1 ξεφλουδισμένο μήλο και 1 ξεφλουδισμένο αχλάδι, 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι, 1 ποτήρι νερό, λίγη κανέλα και 2 μελομακάρονα. Χτυπάς και σερβίρεις σε 2-3 ποτήρια.
Σημείωση: Γίνεται καλύτερα με μπανανόμηλο, ώριμη μπανάνα και αχλάδι.
Ρόφημα σοκολάτα με μελομακάρονο
Βάζεις στο μπλέντερ 2 ποτήρια ζεστό γάλα, 2 μελομακάρονα, 5 μουλιασμένα φιστίκια κάσιους και 2 κουταλιές κακάο. Χτυπάς μέχρι να ενωθούν και σερβίρεις.
Σημείωση: γίνεται και με φυτικό γάλα από ρύζι, σόγια ή αμύγδαλο.
Εύκολο Μηλογλυκό με Μελομακάρονα
Ξεφλουδίζεις 4 ώριμα κόκκινα μήλα, τα κόβεις σε κύβους και τα βάζεις σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι ανακατεύοντας με 6 θρυμματισμένα μελομακάρονα. Προσθέτεις κανέλα και ψήνεις στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά.
Γιαούρτι με μελομακάρονα
Αδειάζεις ένα κεσεδάκι γιαούρτι σε ένα μπολ και θρυμματίζεις από πάνω ένα μελομακάρονο. Προσθέτεις μερικές σταφίδες, μερικά κομματάκια καρυδόψιχας και αν θες μερικά κομματάκι μήλου. Ανακατεύεις και τρως επί τόπου.
Σημείωση: Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά.
Cheesecake με βάση από μελομακάρονα
Θρυμματίζεις περίπου 10 μελομακάρονα σε ένα μπολ και τα τοποθετείς σε φόρμα για τζιζκεικ. Τα πιέζεις πολύ ώστε να δημιουργηθεί μμία βάση πάχους ½-1 εκατοστού. Αν χρειαστεί βάζεις κι άλλα θρυμματισμένα μελομακάρονα.
Ψήνεις τη βάση στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς και βγάζεις. Από εκεί και πέρα ακολουθείς τη συνταγή από το αγαπημένο σου τζηζκεικ προσθέτοντας την κρέμα και ολοκληρώνοντας τα υπόλοιπα στάδια.
Παγωτό Μελομακάρονο
Αυτή είναι μία πολύ πρωτότυπη και ιδιαίτερη ιδέα. Υπάρχουν 2 τρόποι να το κάνεις. Ο δύσκολος αλλά πολύ πιο καλός είναι να φτιάξεις παγωτό κρέμα από το μηδέν, κατά προτίμηση με παγωτομηχανή και να προσθέσεις στο μίγμα σου 1 κουταλιά μέλι και προς το τέλος της διαδικασίας να προσθέσεις μερικά χοντροκομμένα κομμάτια από μελομακάρονα. Συνολικά 5 περίπου μελομακάρονα για κάθε κιλό παγωτού. Ο εύκολος τρόπος είναι να πάρεις παγωτό βανίλια του εμπορίου, να το αφήσεις για 105 λεπτά εκτός ψυγείου και μόλις αρχίσει να λιώνει να μπήξεις μέσα κομμάτια μελομακάρονο σε μέγεθος ζαριού. Μπορείς επίσης να προσθέσεις και μερικά καρύδια. Στη συνέχεια βάλτο στην κατάψυξη για να ξαναπήξει. Όταν τρως το παγωτό σου θα βρίσκεις τα κομμάτια ανάμεσα από την κρέμα.
Σφολιατάκια Μελομακάρονου
Πάρε μία έτοιμη σφολιάτα, κόψτη σε κομμάτια, κάνε τρύπες με ένα πιρούνι στο κέντρο από κάθε κομμάτι για να μη φουσκώσει και τοποθέτησε εκεί ένα μίγμα από θρυμματισμένα μελομακάρονα. Πασάλειψε τις άκρες με ένα χτυπημένο κρόκο αβγού για να ροδίσει όμορφα και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Γλυκά τυροπιτάκια με μελομακάρονο
Βρες μία συνταγή για γλυκά μυζηθροπιτάκια και στη γέμιση με το τυρί πρόσθεσε και 3 θρυμματισμένα μελομακάρονα. Ακολούθησε πιστά την υπόλοιπη συνταγή και θα έχεις ένα γευστικότατο αποτέλεσμα που θα σε εντυπωσιάσει.
Κρέμα Με αβοκάντο και Μελομακάρονο
Βάλε μέσα στο μούλτι ένα ώριμο αβοκάντο και 2 μελομακάρονα. Πρόσθεσε χυμό από μισό πορτοκάλι και 1 κουταλιά χυμό λεμόνι. Χτύπα καλά να γίνουν κρέμα και χρησιμοποίησε αντί για βούτυρο και μέλι πάνω στο ψωμί.
Μπορείς επίσης να βάλεις αυτή τη κρέμα σε τυλιχτή αραβική πίτα.
Μελομακάρονα με σοκολάτα
Λιώνεις σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί και περιχύνεις τα μελομακάρονα. Μπορείς εναλλακτικά να τα βουτίξεις από τη μία μόνο μεριά και να τα κάνεις πιο φαντζί. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις μάυρη, άσπρη και σοκολάτα γάλακτος και να τα κάνεις τρικολόρε!

Διαβάστε επίσης:  ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ 2015
                              Χάστε 10 κιλά σε 15 ημέρες με τη νέα δίαιτα της Nasa!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου